Crvena kamena sol

Crvena Kamena Sol

Jedno od najvrednijih blaga iz srca Zemlje je sol.No, nije svaka sol ista. Naša je sol prirodna i  nerafinirana baš onakva kakvu je priroda stvorila. Vadi se iz rudnika na dubini od 400- 700 m  na jednostavan način i dolazi bez ikakvih aditiva i rafiniranja.  U sebi sadrži prirodne minerale koje su potrebne svim živim bićima kao što su su željezni oksid, kalcij, magnezij i još mnogo toga. Te svakako prirodni jod.

Prirodna sol se i danas koristi kao lijek za piće, dodaci za kupanje, inhalaciju,  utrljavanje, razni načini unošenja u organizam svih živih bića. Ova sol je  100 % prirodna, s nizom prirodno uskladištenih minerala. Čista u potpunosti  kao što ju je stvorila Majka Zemlja.

Naši izvorni kristali soli su 100% prirodni i prirodno jodirani, nisu izbijeljeni niti rafinirani,  bez aditiva za odvajanje i sušenje.

Razlike između prirodne soli i  industrijske koja je sada u upotrebi

Prirodna sol čini veliku razliku u svom učinku naspram konvencionalne industrijske soli. Rafinirana bijela sol čisti je kemijski  proizvod  i sastoji se od 100% natrijevog klorida i umjetno dodanog Joda.

PRIRODNA SOL – dar prirode iz iskonskog mora naše zemlje

Prirodna sol u svom prirodnom stanju sastoji se od 84 kemijska elementa (42 organski mjerljiva, a 42 samo bioenergetski mjerljiva). Ovi elementi su također građevinski materijali svakog života na zemlji.

U strukturama prirodne soli vitalni minerali i elementi u tragovima su tako mikrokompresirani da se mogu apsorbirati kroz našu staničnu membranu.  Elementi moraju biti manji od 0,0001 grama, samo tada ih stanice tijela mogu apsorbirati kroz staničnu membranu.

 

Sastav:

Natrijumklorid (NaCl)———96,08%

Kalcijumklorid (CaCl2)—-0,60%

Magnezijumklorid (MgCl2)—-0,36%

Željznioksid (Fe203)——–0,01%

Natrijumsulfat (Na2SO4)—-0,85%

Tvari netopljive u vodi——2,10%

Jod————————- ispod 3mg/kg

Teški metali ispod dopuštene granice po EU direktivi za ishranu životinja.

 

Ova sol ima široku primjenu u ishrani domaćih i divljih životinja jer u sebi sadrži mikro i makro elemente koje životinje vrlo lako prepoznaju i rado ih ližu jer na takav način nadomještaju nedostatak istih. Kako životinje imaju istančaniji njuh ova sol ih privlaći mnogo više nego klasićna rafinirana i presana sol. Te može biti i mamac za divljač.

Još jedna odlika ove soli što je prirodno sjedinjena, i nije industrijski presana te je tako dugotrajnija i ne mrvi se kao presana. Kamena crvena sol postupno slini te je dostupna i sitnim divljim životinjama.

Namjena: koristi se za ishranu svih živih bića.

Pakiranja: vreće po 25 kg ili komadi pojedinačno od cca 1-5 kg. Nepravilnog oblika.

Za ponudu se obratiti na mail ili na mob.